Konum
Lütfen konumuzunu seçiniz.

Şu an kullandığınız adresi veya konumunuzu seçerek bölgenize özel aynı gün teslim edilebilecek ürünleri görüntüleyebilirsiniz.

0
Sepetim
Markalar

Üretim Tarihi

Yağ Tipi
SAE Viskozite
Miktar
Motor Zamanlama
Fiyata Göre

Motor Yağı

167 Sonuç bulundu.

SHELL Helix HX6 10W-40 4 Litre Motor Yağı 5011987069022

Shell (SHLL-5011987069022)
515,60 TL Satıcılar (4)

CASTROL Edge II 5W-30 4 Litre Motor Yagi 15668C

Castrol (CSTR-15668C)
1.186,48 TL Satıcılar (5)

Mobil 1 ESP 5W-30 4 Litre 869539

Mobil 1 (MBL-869539)
1.091,28 TL Satıcılar (4)

M-Oil Grado Nitro 10W-40 4 Litre Motor Yağı 111.1231.004.1

M-Oil (MOIL-111.1231.004.1)
493,20 TL Satıcılar (1)
1 2 3

Motor Yağı Çeşitleri

Motor yağı, çalışma prensibi hassas olan parçaları koruyan ve performansını artıran sıvı bir üründür. İçten yanmalı motorlarda ateşleme ile elde edilen güç, pistonlar ve çarklar aracılığıyla harekete dönüşür. Bu hareket sırasında pek çok hassas metal parça birbiriyle temas eder. Bu da motorun çalışması için oldukça tehlikelidir. Motor yağı tam da bu parçaların arasında kayganlaştırıcı görevi görür. Dolayısıyla düzenli kullanılan veya uzun süredir kullanılmayan hemen her türlü araçta motor yağı mutlaka kontrol edilmelidir.

Gerekli yağ seviyesi her araç için farklıdır. Seviye miktarına kaputun içerisinde bulunan bir çubuk ile kolayca bakılabilir. Bu aşamada yağın belli bir seviyenin altında veya üstünde olması motora ve araca zarar verir. Siz de aracınıza uygun motor yağını uygun fiyat garantisi sunan Lastik Borsası’ndan satın alabilirsiniz.

Motor Yağı Seçenekleri

Motor yağı, araçların çalışması sırasında çok önemli bir yere sahiptir. Eksik olması durumunda motor içerisinde yer alan parçalar zarar görebilir, fazla olması halinde de motor etrafında yağ sızıntısı yapabilir. Motor yağının yanlış seçimi ve miktarının doğru bir seviyede ayarlanmaması araca ciddi hasarlar verebilir. Bu da hem güvenlik açısından risklidir, hem de size maddi anlamda zarar verir. Bu sebeple motor yağının seviyesi ve araca uygunluğu son derece önemlidir.

Motor yağı seçimi ürünün kullanılacağı araç ile doğrudan ilişkilidir. Ağır vasıtalarda kullanılacak yağ ile otomobillerde kullanılacak yağ kalınlık bakımından birbirinden ayrılır. Örneğin kış aylarında otomobillere uygun motor yağı 10 40 numaraları ile sınıflandırılırken daha kalın yağlar ‘20 50’ motor yağı olarak sınıflandırılabilir. Bu yağ kalınlığında üretim yapan pek çok marka bulunur. Siz de Lastik Borsası’nda yer alan markalar arasında dilediğiniz gibi seçim yapabilirsiniz. Mağazamızda tercihinize sunulan pek çok yağ markasını keşfedebilir, bütçenize uygun şekilde hemen satın alabilirsiniz.

Bütçenize Uygun Motor Yağları

Motor yağı fiyatları çeşitli özelliklere bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu değişkenliğin temel sebebi genel olarak marka farklılığıdır. Bir araca uygun kalınlıktaki yağı pek çok marka üretir ve kullanıcılara sunar. Her markanın belirlediği bir fiyat etiketi vardır. Motor yağı markaları bu rekabet ortamında birbirlerinin önüne geçmek adına motorun performansını artıracak çeşitli yeniliklerle ürettikleri yağlar da kullanır. Motor yağının, eksik olmasa bile düzenli aralıklar ile değiştirilmesi gerekir.

Zamanla eskiyen yağın tazelenmesi aracın performansını artırır, yakıt tüketimini düşürür ve kullanıcılara bu sayede çeşitli yönlerden katkı sağlanır. Aracınızın bakım yağını düzenli olarak kontrol ettirmek ve değiştirmek oldukça önemlidir. Zamanında alınan bir tedbir güvenliğinizi tehlikeye atacak riskleri azaltır ve sizi maddi kayıplardan kurtarabilir. Aynı zamanda motor yağıyla beraber yine zaman zaman yağ filtrenizin de kontrol edilmesi ve değiştirilmesi aracınızın sağlıklı çalışması için oldukça önemlidir. Siz de Lastik Borsası aracılığı ile bütçenize uygun motor yağını bulabilir ve satın alabilirsiniz.